Kornati portal logoCopyright © 2021 Kornati.hr Portal

Kornati portal logo

Copyright © 2021 Kornati.hr Portal

KEMIJSKI PILING – Jeste li ga već isprobali?

Od kad je svijeta i vijeka žene imaju jasno zacrtan cilj: zaustaviti starenje. U tom naumu posežu za svim mogućim načinima. Jedan od popularnijih je kemijski piling: tretman kojim u kratkom vremenu možemo učiniti kožu blistavom, dajući joj mladenački sjaj i “zaustavljajući starenje”.

Kemijski piling lica

Najtraženiji piling svakako je kemijski piling lica. Lice je jedan od izloženijih dijelova tijela, stoga zahtjeva posebnu pažnju i njegu. Kemijski piling lica koristan je kod različitih kožnih problema. Popravlja teksturu kože, osvježava ju I povećava njenu čvrstoću.

Ovaj tretman kombinacija je nekoliko kiselina, koje se u pažljivo određenim omjerima stapaju i daju jedinstveni piling, individualno prilagođen svakoj osobi i njenim problemima/željama. Može se raditi površinski i dubinski piling. Svaki od njih različito djeluje na kožu. Češće se izvode površinski pilinzi, i to u hladnijim mjesecima (prije ili poslije ljeta), s obzirom na to da pilingom uklanjamo gornji sloj kože i gubimo prirodnu zaštitu od UV zračenja. Minimalno 14 dana nakon tretmana preporuča se izbjegavati sunce i obavezno koristiti kreme s visokim zaštitnim faktorom.

Kemijski piling za ožiljke od akni

Nevezano uz životnu dob, velik broj ljudi muči se s aknama. Akne su jedna od najčešćih dermatoloških bolesti, a njihovi ožiljci predstavljaju estetski, ali i psihološki problem, negativno djelujući na samopouzdanje osobe koja ih ima.

Ožiljke svrstavamo u trajne promjene na koži i kao takve nije ih moguće u potpunosti ukloniti, ali ih je svakako moguće ublažiti i učiniti ih manje vidljivima. Kemijski piling jedna je od metoda koja može biti od pomoći u postizanju tog cilja. Bilo da je riječ o licu, vratu, prsima ili leđima, kemijski piling vrlo je djelotvoran. Nakon kemijskog pilinga koža će se oljuštiti, a ispod starih kožnih stanica potaknut će se obnavljanje i zacjeljivanje kože. Kako bi se postigao najbolji rezultat, tretman bi trebalo ponoviti periodično, svaka tri do četiri tjedna.

Povezani članci

Related